Backpack med trolley i Indien

Backpack med trolley i Indien

Avatar for vietsenseWritten by:

Velkommen til into Indien, mit navn er Mia, og jeg er stemmen bag disse ord.

Man siger at en rejse i Indien udfordrer den rejsende på både sjæl og kroppen, og det er også min erfaring, siden min første tur for snart 12 år siden.

Egentlig har jeg drømt om at rejse til Indien siden jeg en sen aften for mere end 12 år siden, sad og stirrede ud over det Indiske Ocean, fra en smuk strand i Kenya. Der skulle desværre gå 12 år og utallige rejser til andre skønne steder på den vidunderlige planet, før jeg igen fik lejlighed til at mærke den den hellige jord i Indien.

Som rigtig mange andre der besøger Indien, så blev jeg fuldstændig blæst bagover da jeg igen trådte ind i dette land.

Rygsækken er klar

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet mig, men én ting jeg med garanti har lært siden, er at Indien altid overgår selv de største forventninger. Indien er indbegrebet af livet målt på alle livets parametre.

Indien har en unik og medrivende historie, og inderne selv kender den om nogen rigtig godt. Stormogulernes fantastiske dynasti, buddhistkongen Ashoka som regerede, den britiske besættelse. Men Indien er meget mere end det. Indien er nuet. Og når man står midt i det forstår man hvorfor dette sted til alle tider har begejstret rejsende, om det er med backpack eller trolley, så vil man med garanti få en bid med af Indien som man aldrig glemmer.

Mit Indien er i den nordlige del af Indien. Alle mine fantastiske rejser har haft udgangspunkt i Delhi eller Mumbai. Jeg har selvfølgelig besøgt det sydlige Indien også, men mit hjerte og sind tilhører norden.

Det faldt mig meget naturligt på et tidspunkt at tage arbejde som guide i Indien. Jeg guidede større grupper turister igennem de sædvanlige ruter mellem Indiens højdepunkter. Rejserne foregik i nye moderne turistbusser, og med vores gæster fik vi set de fleste af seværdighederne i området. Men vi fik aldrig set det ”rigtige” Indien.

Vi brugte typisk en dag på at nå at se alle de større attraktioner, blev den eneste oplevelse af det indiske hverdagsliv og de nære møder med inderne selv, de fortællinger jeg kunne nå at fortælle over bussens højtaleranlæg mm. Desværre kom vi aldrig helt tt på den lokale Indier.

Backpack eller trolley?

Den gang fik jeg ideen ideen om In to Indien. Jeg ønskede at få mine gæster til at mærke den helt specielle aura der er omkring lokale i Indien. Bevares, dem som var godt forberedt havde en backpack på ryggen, men vi har da flere gang smidlt lidt, når en fin dame kom gående med en flot ny trolley igennem en støv fuld gade i Indien.

I dag besøger jeg Indien Min. en gang om året, og jeg elsker både at rejse med rygsæk og med kuffert.