bogføringssystemer med online regnskab

bogføringssystemer med online regnskab

Avatar for vietsenseWritten by:

bogføringssystemer med online regnskab igennem VKDATA.

Chit chat’, er det engelske ord for en lille hyggelig samtale, uden det helt store indhold. Småsnak på dansk, eller måske sniksnak. Eller at få sig en sludder for en sladder. At tale sammen på en venskabelig og helt uformel måde, uden at samtalen skal føre til noget specielt eller have noget særligt indhold. Mest af alt som en slags social gestus der foregår når man er i rum med andre mennesker og man taler til hinanden af høflighed. Når man tænker på hvordan man før i tiden stod og sludrede sammen ved busstoppestedet og ventede sammen med de andre passagerer, så får man indtryk af at den slags små samtaler er ved at uddø. Vi er ikke så gode til at tale sammen i det offentlig rum, som vi engang var.

Så galt står det dog ikke til andre steder i verden, der er stadig steder på kloden hvor man elsker at tale med hinanden og faktisk slet ikke kan lade være. I Spanien, for eksempel, har de fleste et ret veludviklet taleorgan, der nærmest har svært ved at lukke igen, når først det er kommet i gang. I et så kedeligt sted som en supermarkedskø, er det helt normalt at stå og tale sammen. Her er der ingen der brokker sig over manglende kassedamer – næh, her taler folk om løst og fast mens de venter tålmodigt. Selv kassedamen kan komme i langvarig hyggesnak med kunderne.

Småsnak er blevet til ‘chat’

Men bortset fra disse spanske talegaver, så er det meste af verdens småsnak i dag blevet digital. Vi ‘chatter’ nemlig med hinanden når vi er online på vores telefon eller computer. Vi skriver eller indtaler korte beskeder til hinanden. Sociale medier gør det nemt at få kontakt med hinanden uanset hvor vi er. Nogle – specielt den yngre generation – sender op til flere tusinde beskeder til hinanden hver dag, uden faktisk at være til stede rent fysisk overfor hinanden. ”Smart og helt normalt”, synes de fleste at mene – ”en uhyggelig mangel på menneskelig kontakt”, lyder det derimod fra det lidt ældre publikum.

Uanset hvad man mener om digital chat, så kom den faktisk allerede til verden i de tidlige 1970’ere. Det første online chat-system blev kaldt Talkomatic, og skabt af amerikanerne Doug Brown og David Woolley i 1973 på ‘University of Illinois’ i USA. Det tilbød flere kanaler, der hver kunne rumme op til fem personer, der kunne sende meddelelser til hinanden, mens alle brugerne kunne følge med i chatten på deres skærme hver især. I dag kan man se den måde at kommunikere på, overalt på nettet. Man kan endda få udviklet egne chatprogrammer efter behov, hos virksomheder som fx www.vkdata.dk, der ikke bare arbejder med bogføringssystemer og online regnskab, men også kan inkorporere kommunikationsværktøjer så medarbejdere og kunder ligeledes kan chatte med hinanden.