Ejendomsservice København

Ejendomsservice København

Avatar for vietsenseWritten by:

De mere end 10.000 kvm jord vi forsøger at tæmme, kan næppe kaldes en græsplæne. Men vi har jo købt en naturgrund og noget skal vi gøre ved den. Vi har ryddet ud i de mange buske og fået slået det værste høje græs med en le. Nu er turen kommet til at slå græsset kort med plæneklipperen. Det burde nok have været en større havetraktor, men budgettet var småt – så det blev altså til en plæneklipper, da vi gjorde indkøbet sidste år. En lille rød djævel af en plæneklipper, med en 5 hk Briggs & Stratton motor. En rotorklipper der skal håndskubbes! Jeg ved ikke hvad jeg tænkte på da jeg købte den. Men den må have set godt ud, eller også må jeg have haft min gamle græsplæne i Roskilde på 800 kvm i tankerne. Jeg havde ikke tænkt på hvor stort et område en hel hektar græs egentlig var.

Det tager en hel dag at slå ”plænen”, ca. 8 – 9 timer. Den røde djævel er sat i højeste klippeindstilling og motoren på fuld kraft, og så er det ellers derud af… Igennem huller, græstuer, små buske og skrånende terræn. Græsset er ikke som normalt plænegræs, men stift og tungt at køre i. Det er som om det prøver at gøre modstand, og jeg skubber og skubber og sveden hagler, mens jeg spekulerer på hvorfor man egentlig gør det her? Hvorfor man ikke bare lader græsset gro og være den naturgrund det altid har været…’Hvorfor skal man komme her og blande sig i naturens orden..??’ De skøreste tanker kører igennem hovedet på en når man kæmper med den lille røde djævel. Men et eller andet får mig til at forsætte. Som noget stædigt i mig, der ønsker at overvinde hvert et sejt græsstrå.

Den helt rigtige ‘græs-filosofi’

Jeg tænker tilbage på byens mulighed for hurtig service. Et enkelt søg på ejendomsservice i København, og man finder flere muligheder for at få hjælpe til den slags sager jeg går her og bikser med lige nu. Fx firmaet www.ke-ejendomsservice.dkder i et rask væk kunne komme og ordne haven for mig, med noget mere effektivt værktøj end det jeg går og pukler rundt med.  Jeg tænker også tilbage på Søren Ryges haveprogrammer, og prøver at indtage samme afslappede græsplæne-filosofi som ham, om bare at lade mælkebøtterne stå og så huske ikke at være hysterisk!

Så jeg sætter mig på græsset, ved siden af den dampende plæneklipper, læner mig tilbage, og kigger ud over landskabet. Det er grønt og smukt, og får mig til at huske på to ting her i livet: Det ene er de to kolde øl jeg har lagt i køleskabet – det andet er, at der altid findes en dag igen i morgen. Men den filosofi i mente, vælger jeg at fortsætte resten af græstæmningen til i morgen.