Firmafrokost

Firmafrokost

Avatar for vietsenseWritten by:

Firmafrokost med smag

Avocadoen er en vidunderlig og alsidig fætter af en frugt. I nogle lande bedre kendt under øgenavnet ‘alligator-pærer’, på grund af deres form og farve. Avocadoen, som ikke er en grøntsag men faktisk en tropisk frugt, indeholder utrolige mængder af vigtige næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler og antioxidanter, der gør den til en af tidens største ‘super foods‘. Udover at være lækker at spise, anvendes avocadoer i mange sundheds- og skønhedsprodukter, herunder hårbalsam, ansigtscreme og badeolier, for blot at nævne nogle få. Man kan næppe komme uden om en så fantastisk frugt, der både smager godt, er vildt sund for helbredet – og som samtidig kan få dig til at se smuk ud.

Man kan bruge avocadoolie som en naturlig solcreme og som en beroligende salve til solbrændt hud. Olien hjælper med at beskytte din hud mod de skadelige UVA- og UVB-stråler, og oliens naturlige beroligende og helbredende egenskaber vil genoprette de skader der forårsages på huden ved for lang tids eksponering i solen. Alt sammen takket være avocadooliens ekstremt høje indhold af antioxidanter.

Firmafrokost med Advocado 

Mange kvinder sværger til avocado som et naturligt hudpleje- og skønhedsmiddel. Ikke alene kan man påføre en portion most frugtkød direkte på huden, som en nærmest genial form for ansigtsbehandling, men også når man spiser avocado, vil det hjælpe med at bekæmpe aldringsprocessen indefra. En nem, billig og genial anti agingbehandling.

Men avocadoens effekter stopper ikke her. Man tror det er løgn, men frugten kan faktisk afhjælpe dårlig ånde. Dårlig ånde kommer ikke altid direkte fra mund og mundhule, men faktisk fra din mave. Hvis man drikker avocadosaft, vil det både rense mund og tarmsystem og hjælpe med at fjerne de mikroorganismer, der er den egentlige årsag til dårlig ånde.

Når det handler om at bruge avocadoen til det den nok er bedst til – nemlig til at spise – så findes der et uendeligt antal af spændende opskrifter og muligheder at bruge frugten til. Til morgenmad kan den moses som den er, eller blandes med olier og urter, og smøres på brød som de lækreste avocadosmør. Den er god og velsmagende til alle former for salater og perfekt formet til at give et spændende fyld. Frugten er meget benyttet i de sydamerikanske køkkener, og man kan finde god inspiration til opskrifter fra lande som Chile og Mexico. Til årets festlige firmafrokost, fx fra www.kragerupogko.dk, kunne man sagtens lave sjove og eksotiske temaer med avocadoen til bords.