Kuffert

Kuffert

Avatar for vietsenseWritten by:

Lange rejser med kuffert

Bærer man selv sin kuffert ombord på toget inde på hovedbanen, for at foretage en enkelt rejse til Jylland, er det nok ikke det store tumult og slitage den kommer ud for undervejs. For man er jo sin egen kuffertslæber og det er derfor nok begrænset, hvor meget skade man udsætter sine personlige ejendele for. Men helt anderledes kan det være, når man rejser med fly ud i verden. Afhængigt af hvilken destination rejsen går til, og hvor mange stop man har undervejs, er din kuffert faktisk udsat for lidt af en prøvelse.

Lufthavnes bagagesortering består delvist af automatiske sorteringsanlæg og delvist af manuel sortering og lastning, hvilket vil sige at bagagemedarbejdere håndterer den bagage der skal ud at flyve. Og imellem den automatiske sortering og transport, og den manuelle håndkraft der stadig er nødvendig for at få lastet bagage ombord på flyet, så skal din kuffert ud på noget af en rejse.

Rejsen starter ved in-check, hvor din kuffert registreres og derefter sendes videre ad det transportbånd der bringer den til et større bagageanlæg. Her sorteres alle kufferter en for en, og fordeles ud til lastning på hver enkelt flyafgang. På de mindre fly skal bagagen pakkes på vogne, der så køres ud til flyet med traktor, hvor det bliver håndlastet i flyets lastrum. På de større fly skal bagagen pakkes i lukkede containere, der køres ud og lastes ombord med en såkaldt ‘loader’. Din kuffert bliver altså håndteret, løftet og pakket en hel del gange, inden den skal igennem næsten samme tur, når flyet lander på destinationen.

Vælg kvalitet kuffert efter behov

Ved en enkelt og direkte flyvning er kuffertens rejse måske ikke så slem. Skal man derimod rejse langt ud i verden, og have flere flyskift undervejs, kan den godt komme ud for en del strabadser undervejs. Både fra mennesker og fra sorteringsanlæg. Tænk blot på, at en flyrejse fra København til Honolulu på Hawaii nemt kan have flyskift i både London, Houston og Los Angeles, inden man når frem til sin final destination. Og i hver eneste lufthavn undervejs, skal den stakkels kuffert losses, sorteres og lastes igen.

Helt afhængigt af hvilke rejser du og dine ejendele skal ud på, kan en solid, hårdfør og modstandsdygtig kuffert være noget man bliver ret glad for. I forretninger som fx www.kuffertkompagniet.dk, kan du finde den kuffert der skal akkompagnere dig på rejse det meste af jorden rundt, under alverdens hårde betingelser, eller den rejsetaske der blot skal en enkelt tur med rutebilen til provinsen.