Ovenlyskuppel som vindue til verden

Bolig

Written by:

Jeg kommer fra en familie i Jylland. Hele min barndom har vi boet på landet og rådet over mange hundrede marker. Vi havde endda en privat skov, og jeg elskede at følge med i hvordan årstider og vejr ville skifte året igennem. Det var lidt som at have et vindue til verden. På gården havde vi glasvinduer og ovenlyskuppel i stuen og jeg elskede fornemmelse af, altid at vide, hvor langt dagen var nået og se hvordan dyr og planter begav sig rundt på de mange tønder land, som jeg kendte bedre som vores baghave. Derfor var det også ekstra svært for mig, da jeg skulle flytte hjemmefra og undvære min ovenlyskuppel og mit indblik i en stille verden. Jeg tænkte på vores ovenlyskuppel hver eneste dag.

Godt udsyn med tagvindue

Jeg flyttede ikke af lyst, men fordi jeg ville forfølge en karriere som arkitekt. Jeg ville selv være den, der kunne forbedre folks liv og tilværelse, ved at lade dem opleve fordelene ved et tagvindue og en ovenlyskuppel. Der var desværre ikke mange penge at gøre godt med, da jeg først startede ud. Men et enkelt lille tagvindue havde jeg dog i min lejlighed. Jeg sad tit og så på det tagvindue og tænkte tilbage på vores ovenlyskuppel derhjemme og på de små dådyr, der med garanti havde været forbi og kigge ind. Jeg forestillede mig om de små fugle i storbyen, mon havde mod nok til at sætte sig og kigge ind af mit tagvindue.

Ovenlyskuppel som vindue til verden