Se mere af verden med en ovenlyskuppel

Bolig

Written by:

Mine forældre ejer mange ejendomme. Rigtig mange ejendomme faktisk. Jeg er særligt vild med de store fabriksagtige af slagsen. Mange af dem har store gigantiske vinduespartier, hvor man nærmest kan betragte bygningen, som var den et kæmpe dukkehus, med udsigt til alle sale. Mine absolut yndlings er dog dem, der har en ovenlyskuppel. Af og til er vi på besøg i nogle af ejendommene, for eksempel når der er tale om et salg. Som sagt ejer mine forældre mange, og et salg er naturligvis en god ting, men jeg frygter dog altid, at der er tale om en af dem, der har en ovenlyskuppel. Jeg elsker fornemmelsen af åben himmel, uanset om det er dag eller nat. Det giver en frihedsfornemmelse, jeg næsten ikke kan beskrive. Jeg drømmer selv om et hus med mulighed for en ovenlyskuppel, når jeg engang selv skal flytte.

Vær sikker med en røgventilation

Vi var engang meget tæt på, at miste en af vores ejendomme, havde det ikke været for den installerede røgventilation, havde den måske ikke stået her i dag. Selvfølgelig var det egentlig røgalarmen, der gjorde det store udfald, i det den alarmerede brandvæsnet og os, så vi kunne nå frem i tiden og redde bygningen fra at brænde ned til grunden, men havde det ikke været for røgventilation, havde brandvæsnet faktisk ikke kunne redde den. Røgventilation sørger nemlig for at holde den passage, hvori den sidder fri for røg og varme. Det var meget heldigt, når nu denne passage var lavet af træ og samtidigt var en del af et bærende element. Jeg var selvfølgelig ekstra glad for, at vi havde en røgventilation, da ejendommens ovenlyskuppel ellers havde været fortid.

Se mere af verden med en ovenlyskuppel